Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber som var så møre, at de kunne spises uden brug af kniv. Not kidding! Absolut en konge ret. simremad braiserede svinekæber Braiserede Svinekæber (4 pers) Det brugte jeg:

  • Svinekæber (1 kg)
  • Olie
  • Kalvefond (ca 2 spiseskefulde) – Jeg brugte Touch of Taste
  • Oksesky/fond (ca 3 store spiseskefulde) – Jeg brugte 3 Knorr Fond du Chef
  • 1 liter vand (ca)
  • 2 gulerødder (skrællede)
  • 1 løg (fjern skallen) – Jeg brugte et rødløg
  • 2 laurbærblade
  • Jævning
  • Salt og peber
  • Kulør

Fjern hinderne/senerne (hvad er det?) fra svinekæberne. Steg dem i olie i en tykbundet gryde (af flere omgange hvis nødvendigt). Når alle kæberne har fået lidt farve overalt, så tilsættes gulerødderne og det hele løg. Derefter tilsættes fond og sky og der hældes vand på indtil kæber og grøntsager er næsten helt dækket. Til sidst laurbærbladene. Nu skal det stå og simre i 2-3 timer. Efter 2-3 timer er kæberne så møre, at de kan “skæres” med en gaffel. Så er de færdige! Tag dem op af gryden og gå igang med den lækre sovs. Tilsæt jævning indtil sovsen har den tykkelse, som du godt kan lide og smag til med salt og peber. Og så kulør – En bleg sovs er altså lidt kedelig… Server med kartoffelmos, bønner og rødbeder, eller hvad du nu lige synes passer. Det er SÅ godt! Eat! Enjoy!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s