Pulled pork på mexicansk

Idag stod menuen på gris. Helt specifikt pork carnitas. Pulled pork har jeg lavet flere gange fra bunden af, og omend nemt,  så er det en lidt langtrukken affære. Det her minder lidt om det smagsmæssigt, men tager knap så lang tid at lave. We like!

Opskrift på Pork Carnitas

Jeg brugte…

  • ca 800 g nakkefilet, skåret ud i 4×5 cm stykker (cirka)
  • 1½tsk salt
  • 1tsk peber
  • 1tsk stødt spidskommen
  • 1tsk tørret oregano
  • 1 løg, pillet og halveret
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk limejuice
  • ½ l vand
  • saften af 1 appelsin + de tomme appelsin”skåle”

Ovnen skal være 150 grader varm. Alle ingredienser puttes i en stegegryde (som må gå i ovnen MED låg!). Gryden sættes over ved ret høj varme og når det hele begynder at simre, puttes låg på og den sættes i ovnen på midterste rille. Og så holder du fingrene fra den i 2 timer!

Efter 2 timer tages gryden ud og kødet tages op og over i et ildfast fad. Her skilles kødstykkerne med gafler til mindre bidder (ikke trævler, tænk bidder!). Al væsken hældes gennem en si og derefter koges den kraftigt ind. Når der er ca 2 dl væske tilbage og den er blevet lidt “tyk”, så vendes kødet i. Tilbage med kødet i det ildfaste fad og ind under grillen i ovnen. Her skal det have 5-8 minutter, vendes og så endnu 5-8 minutter. Målet er gyldenbrunt kød med lidt crispy kanter.

And that’s it! Prop dine carnitas i tortillaer med lige det fyld, du elsker. Eat! Enjoy!

simremadsimremad

mørt

carnitas i ovnen

pork carnitas

Jeg fandt opskriften her (via Pinterest – hvis du ikke kender pinterest, så kom igang! – Det er AWESOME!!!).

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s